Pieter de Hooghlaan 8
0294267799
info@liquidnature.nl

Bijen business project in Zuid Afrika

Honey Dawn Beefarm is een bijenbedrijf bij Port Alfred aan de oostkust van Zuid Afrika, Het is een groen en ruig gebied, wat lokaal bekend staat als de bush. De biodiversiteit is enorm in dit gebied en daarom zijn er meerdere natuurreservaten in de buurt. In januari 2023 is Jessica Loudon van Liquid Nature 2 weken op bezoek bij dit bedrijf, voor versterking van de marketinginspanningen en om te helpen bij de honingoogst, omdat het zomerseizoen in januari vol op gang is, de toptijd van het bijenseizoen. De biodiversiteit van Zuid Afrika is wereldberoemd. Op weg naar de bijenkasten kwamen wij een neushoorn tegen in een privé natuurreservaat van een Zuid Afrikaanse advocaat.

De werkeloosheid in Zuid Afrika is het grootste ter wereld: 1 op de 3 personen is werkeloos. Ook daarom is het belangrijk om de Zuid Afrikaanse imker te steunen en daarmee werkgelegenheid te creëren. De afgelopen jaren is er een enorme droogte geweest, waardoor de honingoogst tegenviel. Daarom is het belangrijk om te diversifiseren, om minder afhankelijk te zijn van de honingopbrengsten. Honey Dawn is een cosmetica lijn gestart en diverse andere bijenproducten worden aangeboden in een boerderijwinkel en webshop.

Het werven van nieuwe klanten en promoten van lokale honingproductie en imkers is de volgende stap. Daarom werd een marketingexpert via PUM ingevlogen en een marketing en social media strategie ontwikkeld. De marketing en bijen expertise van Liquid Nature kan internationaal worden ingezet. Meer weten? Neem contact met ons op!