Pieter de Hooghlaan 8
0294267799
info@liquidnature.nl

Internationale community

Voor elke bijenkast die in Nederland wordt geplaatst, plaatst Liquid Nature een bijenkast in een land, waar belangstelling is voor het starten van een bijenbedrijf, voor meer veerkracht en zelfvoorziening. Dit draagt bij aan support van de lokale biodiversiteit en economische groei.

Liquid Nature doneert bijenkasten, imkerpakken en imkergereedschap aan landen zoals Nepal, Vietnam, Zimbabwe en Kenya. Het materiaal wordt in eigen land geproduceerd of meegenomen uit Nederland op imkermissie in het betreffende land. Het is inspirerend voor lokale imkers om Nederlandse imkermaterialen te zien en ervaren. Dit is wederzijds. De Nepalese zwermvangers van katoen en gaas, met aantrekkoord, zijn behoorlijk effectief. Zo heeft Liquid Nature een zwerm, die volledig rond een pilaar zat, kunnen vangen.

Liquid Nature heeft in 2021 een remote coaching traject volbracht voor een imkercollectief in Vietnam, om tot een duurzaam eigen merk te komen. Daarbij werd de brandthechange.org methodiek benut. In 2019, nog voor de Corona episode, werd een imkerproject in Nepal bezocht. Uit die tijd zijn blijvende contacten ontstaan voor samenwerking.